Isännöitsijän työpäivä

Isännöitsijän työpäivä

gI_80186_DeskTime-Icon-250pxLähtökohta isännöitsijän työlle on se, että roolit isännöitsijän ja hallituksen välillä ovat selvät. Hallitus keskittyy pääasiassa päätöksentekoon ja strategian luomiseen. Isännöitsijä on yhtiön toimitusjohtaja, joka hoitaa rutiinit, mutta tekee myös selvityksiä ja vaihtoehtoesityksiä hallitukselle, päätöksenteon pohjaksi. Molemminpuolinen luottamus on välttämätöntä ja yhteistyö on valttia.

Valitsin satunnaisesti päivän (pe 21.11) ja kirjasin tekemiseni ylös. Ohessa muutamia periaatteita, jotka on huomioitava, kun seurataan minun työpäivää:

  • olen yksityisyrittäjä, jolla ei ole vielä kokopäiväistä sihteeriä
  • tällä hetkellä toimisto kotona. Toiminta omassa liikehuoneistossa alkaa 1.1.2015
  • pyrin tehokkaaseen toimistotyöskentelyyn, että jää aikaa jalkautua asiakkaiden luo
  • en vastaa puhelimeen kesken palaverin tai keskustelun
  • soitan takaisin saman päivän aikana
  • vastaan kaikkiin sähköposteihin vuorokauden kuluessa.

 

Esimerkki päivästä:

05.15-07.15
Sähköpostien läpikäynti, kirjeiden avausta ja mapitusta, valtakirjojen laatiminen hissiyhtiölle, valtakirja vesimittareiden etäluennan mahdollistamiseksi, KELA AT2-lomakkeen täyttö ja lähetys, isännöitsijäntodistuksen päivitys ja lähettäminen (sis. lainaosuuslaskelma), muutaman laskun laatiminen. Yhteensä 10 kpl sähköpostilähetystä.

08.15-09.15
Kuukausipalaveri Hakametsässä (minä+2 huoltomiestä ja 2 siistijää). Toimin Hakametsässä neljän ison yhtiön (10 kiinteistöä) isännöitsijänä. Kyseiset yhtiöt omistavat yhdessä Kokon Palvelukeskus Oy- nimisen huoltoyhtiön. Palvelukeskus tuottaa omistajayhtiöille isännöinti-, huolto- ja siivouspalvelut, ja minä toimin samalla huoltoyhtiön toimitusjohtajana. Erittäin toimiva konsepti, jossa palvelutaso pysyy korkealla tasolla, periaatteella ”meidän oma talonmies”.

09.30-11.00
Kävelin pihat läpi ja samalla kävin tarkastamassa Kelon A-rapun peruspesun ja vahauksen lopputuloksen. Ostin Lännen Siivouspalvelulta mallisuorituksen, jota seurasimme siistijöiden kanssa edeltävänä päivänä. Erittäin opettavainen tilaisuus sekä minulle, että siistijöille. PirkanPirttien pihassa oli pahoja monttuja, joten tilasin kotimatkalla KTK:lta mursketta huoltomiehen käyttöön. Toimistolla muutama puhelu ja neljä sähköpostilähetystä.

11.00-12.15
Lounasta ja päiväunet. Tähän tottuu…mutta vain 30 min.

13.00-15.00
Tapaaminen uuden asiakasehdokkaan luona. Hallituksen puheenjohtaja pyysi kotiinsa keskustelemaan mahdollisesta isännöitsijävaihdoksesta. Joku oli minua suositellut ja olimme myös entuudestaan tuttuja. Lähes poikkeuksetta, syy on aina sama, luottamus nykyiseen isännöitsijätoimistoon oli menetetty. Hinnasta ei yleensä keskustella, vaan luottamuksesta ja henkilökohtaisesta palvelusta. Lähetän tarjouksen ensi viikolla.

15.30-16.00
Palaveri kirjanpitäjän kanssa. Vein samalla neljän taloyhtiön tositteet käsittelyyn. Todettiin hyväksi edellisvuoden käytäntö, että minä toimitan kaikista yhtiöistä budjetin, lainaosuuslaskelmat ja lainakulutaulukon kirjanpitäjän käyttöön. Näin tilikartta ja budjetti sekä jälkilaskelmat ja lainaosuuslaskelmat pysyvät tasapainossa.

17.30-19.00
As Oy Konkolankatu 9 budjetin laadintaa vuodelle 2015.

Päivä paketissa ja viikonloppu voi alkaa. Normi päivä pituuden suhteen, mutta painottui tällä kertaa johtamiseen ja yrittämiseen. Maanantai tulee olemaan taas aivan erilainen. Työtä on paljon, mutta se ei tunnu rasittavalta, koska työ on mielekästä ja vaihtelevaa. Puhelimen akku on tyhjä ja transportterin mittarissa lisää kilometrejä. Taloyhtiöt luottavat minuun ja haluan olla luottamuksen arvoinen.

Vastaa