Isännöitsijä neuvoo ja opastaa

Isännöitsijä neuvoo ja opastaa

Pitääkö isännöitsijän neuvoa ja opastaa asumiseen liittyvissä perusasioissa? Mielestäni kyllä pitää. Varsinkaan nuoremmalla sukupolvella ei ole sellaista ”perimää” asumisen perusasioista, kuten vanhemmilla on. Tarkoitan tällä niitä oppeja mitä aikanaan saatiin, kun elettiin omakotitaloissa painovoimaisella ilmanvaihdolla ja erilaisilla lämmitysmuodoilla. Seuraavaksi pari esimerkkiä sähköposteista, joita lähetin kahden eri taloyhtiön osakkaille tässä viime viikolla. Kysymykset tulivat yksittäisiltä osakkailta, mutta vastaukset lähetin kaikille osakkaille. Tämä edellyttää sitä, että isännöitsijätoimistolla on kaikkien yhteystiedot ajan tasalla. Samalla tulee viestitettyä kaikkien osakkaiden kanssa, joka on omiaan lisäämään luottamusta ja tunnetta, että isännöitsijä välittää.

Kysymys taloyhtiöstä, missä on painovoimainen ilmanvaihto: ”Vuokralaiseni kertoi, että kylpyhuoneen laatoissa on homepilkkuja ja pyykit eivät kuivu sisällä. Mitä asialle voisi tehdä?”

Vastaukseni: Tämä on ongelma painovoimaisessa talossa. Seuraavat asiat kannattaa tehdä/huomioida:

  • pyykit pitäisi kuivata ulkona tai vintillä,
  • jos pyykkiä kuivaa sisällä, tuuletusikkunan avaaminen parantaa ilmanvaihtoa,
  • venttiilit tulee putsata ja tarvittaessa pestä,
  • toimivuutta voi testata talouspaperilla. Kun kaikki ovet ja ikkunat ovat kiinni= paperi pysyy hädin tuskin paikallaan. Kun tuuletusikkuna avataan ja asunto saa korvausilmaa= paperin pitäisi pysyä venttiilin päällä imuvoiman ansiosta ja silloin tietää, että ilmanvaihto toimii,
  • toinen asunnon poistoventtiileistä on WC:ssä. Kannattaa pitää WC:n ovi auki pyykkien kuivatuksen aikana ja suihkuttelun jälkeen + avata tuuletusikkuna,
  • asunnon on saatava jostain korvausilmaa, että painovoimainen ilmanvaihto toimisi edes tyydyttävästi. Korvausilman saaminen on avainsana.

Kysymys taloyhtiöstä, missä lukostot vaihdettiin uusiin: ”Mihin laitan vanhat avaimet?”

Vastukseni kaikille osakkaille: On tullut kyselyitä mihin vanhat avaimet voi jättää.   Huomenna 26.9 klo 10.00 alkaen vanha ”huollon” postilaatikko on paikoillaan ja vanhat avaimet voi tiputtaa sinne. Laatikko on Grillin takana olevan autotallirivin seinässä, korkea ovisen tallin vieressä. Huolto toimittaa avaimet muutaman viikon päästä lukkoliikkeeseen. Toinen vaihtoehto on toimittaa avaimet LukkoLuket liikkeeseen suoraan tai heittää ne suoraan metallin keräykseen. 

Tässäkin asiassa päästään peruskysymyksen ääreen. Kuka isännöintitoimistossa vastaa osakkaan kysymyksiin? Meidän toimistossamme asia on ratkaistu niin, että taloyhtiön ”oma” isännöitsijä vastaa osakkaille ja tiedottaa aktiivisesti kaikille osakkaille sellaisista asioista, mitkä ovat hyvä kaikkien tietää. Sillä tavalla syntyy hyvä luottamussuhde ja isännöitsijä pysyy selvillä oman taloyhtiönsä asioista.

Tämä toimintamalli edellyttää sen, että kullakin isännöitsijällä on vain sellainen määrä taloyhtiöitä, että hän ehtii myös tämän palvelun hoitamaan.

2 kommenttia

Marita Sagland Kirjoitettu09:07 - 5.5.2020

Oikein tärkeätä tietoa tämä ilmastointiin liittyvä asia! Hyvä kirjoitus.

    Timo Kirjoitettu09:35 - 5.5.2020

    Kiitos!

Vastaa