Isännöitsijän työpäivä

Isännöitsijän työpäivä

tyopaivaMaanantai 30.11.2015

Olen jo pitkää herännyt arkisin klo 05.30, koska olen ”aamuihminen” ja pidän näitä aamun tunteja erittäin kallisarvoisina. Aamutoimien jälkeen haen usein pahvikahvin ja aloitan työt toimistolla aikaisin.

06.15

Toimistolla yhtiökokouskutsun viimeistelyä, odottamaan päivän urakkaneuvotteluiden lopputulosta. Sähköpostien käsittelyä ja vastausten laatimista. Saunavuoron muutos, maksuperusteiden muuttaminen ja ilmoitus huoltoyhtiölle. Tiedote leivänmurujen mystisestä ilmestymisestä taloyhtiön pihamaalle jo viikkojen ajan. Alkavan viikon kalenterin läpikäynti.

08.15

Pojan herätys, aamutoimet ja vienti kouluun.

09.00

Palaveri huoltoyhtiön toimitusjohtajana. Käyn läpi ajankohtaiset asiat huoltomiesten ja siivoojien kanssa. Saan marraskuun tuntilistat. Palaverit kerran kuussa on tuonut hyvää ryhtiä tekemisiimme.

09.45

Tiedotteet yhtiön ilmoitustaululle ja keskustelut putkiremontin urakoitsijan kanssa. Päivitän oman tilannetietoisuuteni seuraavan päivän yhtiökokousta varten. Menomatkalla toimistolle vien työntekijöiden tuntilistat tilitoimistolle.

10.00

Granoon kopioimaan taloyhtiön alkuperäisiä ilmanvaihtokuvia vuodelta 1960. Tarvitaan IV-kanavien puhdistusta ja säätöä varten. Tilaan materiaalin myös pdf-muodossa.

10.30

Toimistolla tapaamisten sopimisia, lainan osanosto pankista, valtakirja Verto Oy:lle vesimittareiden etäluentaa varten, taloyhtiön putkiremontin 2v-takuuajan puutelistojen kokoaminen ja lähetys valvojalle, puheluihin vastaamista. Veteraanijääkiekkojoukkueen toiminnanjohtajana, tilinpäätöksen ja vuosikokouksen valmistelua.

13.00

Parvekeremontin urakkaneuvottelut kahden urakoitsijan kanssa peräkkäin. Sen jälkeen tehtiin hallituksen valinta, joka esitellään yhtiökokoukselle kahden viikon päästä.

15.30

Kotihommia

17.00

Taloyhtiön putkiremontin suunnittelijoiden valinta yhdessä hallituksen ja rakennuttaja-konsultin kanssa.

18.30

Toisen taloyhtiön hallituksen kanssa sama prosessi uudestaan.

20.00

Kotona.

Päivä oli hyvä ja tehokas. Päällimmäisenä jäi mieleen positiivisen herätyksen vaikutus koko päivään. Tällä kertaa lähdin ajatuksella ”tästä tulee hyvä päivä” ja niin myös kävi. Vaikka työskentelen pääosin yksin, niin oman asenteen seuraamisella ja positiivisella suhtautumisella työpäivään on merkitystä.

Toinen selkeä johtopäätös on ennakoinnin merkitys isännöinnissä. Saimme julkisivu-urakoitsijalta hyvää palautetta siitä, että päätökset tehdään nyt joulukuussa, kun saneeraus tehdään kesällä 2016. Hinnat ovat myös kohdallaan kun urakoitsijoilla on vielä tilaa ensi vuoden kalenterissa. Illalla valittiin suunnittelijat kahteen putkiremonttiin, jotka toteutetaan vuonna 2017. Saimme erittäin paljon ja tiukasti laskettuja tarjouksia, kun olemme ajoissa liikkeellä. Ennakointi säästää taloyhtiöille selvää rahaa ja asioiden valmistelu etenee hyvässä ilmapiirissä.

Vastaa